Почалося перекидання американських військ до Європи

Читать на русском
Переважна частина солдатів з цієї групи буде розміщена на військових базах США в Німеччині, інші поповнять контингенти на американських базах в Польщі.
Ілюстративне фотоThe Hill

США почали анонсоване раніше перекидання додаткових військових контингентів в Європу. Перші військово-транспортні літаки США вже вилетіли з американських військових баз безпосередньо на Північноамериканському континенті.

Про це повідомляє американський телеканал CBS увечері 3 лютого.

Кількістю чи вмінням: чи варто Україні збільшувати свою арміюПланам Володимира Зеленського збільшити чисельність армії на 100 тисяч може завадити нестача коштів.

Перша група американських військових вилетіла вдень 3 лютого з військової бази Форт-Брегг в штаті Північна Кароліна. У цій групі знаходиться понад дві тисячі військовослужбовців, в Європу їх перекинуть на транспортних літаках C-17 Globemaster.

Переважна частина солдатів з цієї групи буде розміщена на військових базах США в Німеччині, інші поповнять контингенти на американських базах в Польщі.

23 січня стало відомо, що президент США Джозеф Байден на тлі можливої агресії Росії проти України планує віддати наказ про розміщення великих військових контингентів армії США в країнах Балтії та Східної Європи. Розміщення сил передбачає перекидання тисяч військовослужбовців, а також авіації та кораблів ВМС США.

2 лютого в Пентагоні підтвердили інформацію ЗМІ про те, що перекинуть кілька тисяч військових до Європи. Також відомо, що Білий дім може направити ще більше військових на східний фланг НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: