У Канаді для зупинки протестів планують залучити військових

Читать на русском
Протестувальники заявили, що вантажівки поїдуть тільки після того, як федеральний уряд скасує свої обмеження.
фото: NPR

Поліція канадської столиці Оттави попередила, що її зусиль недостатньо і можливо, доведеться звернутися до збройних сил для розгону масових акцій протесту проти COVID-обмежень та обов’язкової вакцинації.

Про це повідомляє The Guardian, з посиланням на начальника поліції Оттави Пітера Слолі

Зазначається, що офіцери поліції не мають ресурсів, щоб прибрати парк вантажівок, припаркованих протестувальниками в Оттаві, додавши, що місто розглядає можливість звернення за допомогою до канадських військових. Він додав, що протестувальники, як вважається, мають зброю.

У Казахстані озвучили суму збитків після масових протестівПід час протестів у Казахстані була пошкоджена 351 будівля. Загальні збитки оцінюють в 136,8 млрд теньге.

При цьому, вимоги протестувальників зросли від скасування обов'язкової «прикордонної вакцинації» до припинення всіх вимог вакцинуватися по всій країні.

Протестувальники заявили, що вантажівки поїдуть тільки після того, як федеральний уряд скасує свої обмеження.

Зазначимо, що у суботу, 29 січня, після тижневої їзди Канадою тисячі людей прибули до канадської столиці в колонах далекобійників.

Рух назвали «Конвоєм Свободи». Він виник через вимогу обов'язкової вакцинації для далекобійників, які перетинали кордон США та Канади. Таке рішення уряд Трюдо затвердив на початку мунулого місяця.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо разом із сім'єю з міркувань безпеки залишив свою резиденцію в Оттаві та переїхав у секретне місце.

Раніше ми повідомляли, що Канада тимчасово відкликає родини дипломатів з України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: