Канада направить в Україну близько 60 військовослужбовців

Читать на русском
Влада Канади розширить місію з навчання українських військовослужбовців - найближчим часом в Україну прибуде близько 60 канадських військових.
фото пресслужба МВС

Влада Канади розширить місію з навчання українських військовослужбовців - найближчим часом в Україну прибуде близько 60 канадських військових.

Про це повідомила 31 січня міністр національної оборони Канади Аніта Ананд під час зустрічі із головою МВС України Денисом Монастирським, повідомляє пресслужба МВС України.

«Найближчим часом в Україну буде направлено близько 60 військовослужбовців ЗС Канади для розширення місії», - заявила Ананд.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

У свою чергу, Монастирський подякував канадським партнерам за послідовну підтримку України. Він розповів про плани МВС щодо побудови інтелектуального українсько-білоруського та українсько-російського кордону, протяжність якого становить понад 2000 км.

Також у пресслужбі повідомили про те, що Монастирський поінформував закордонних колег про внутрішні загрози безпеці країни та про вчорашні затримання осіб, які планували масові заворушення в центрі Києва для дестабілізації ситуації в Україні.

«Ми високо цінуємо підтримку уряду Канади та співпрацю з вами. Сподіваємось на подальше посилення взаємодії між НГУ та Операцією UNIFIER у сфері підготовки військовослужбовців Нацгвардії», - наголосив український міністр.

Зазначимо, міністр національної оборони Канади Аніта Ананд у неділю, 30 січня, прибула до України з дводенним візитом.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Канади ухвалило рішення евакуювати з України другорядний дипломатичний персонал посольства, а також членів сімей дипломатів. Стверджується, що це тимчасовий захід.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: