У «червону» зону карантину можуть перейти ще 9 регіонів - Ляшко

Читать на русском
При цьому буде враховуватися завантаженість ліжок як для дорослих, так і для дітей, оскільки збільшується захворюваність на COVID-19 серед дітей порівняно з осінньою хвилею.
Слово і діло

Керівник МОЗ Віктор Ляшко повідомив, що незабаром комісія ТЕБ та НС розгляне питання введення «червоного» рівня епіднебезпеки у дев'яти областях України.

Про це Ляшко заявив під час засідання Комітету ВР з питань здоров'я нації.

Зазначається, що «червоний» рівень епіднебезпеки можуть ввести у таких областях, як Львівська, Вінницька, Волинська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Одеська, Сумська та Хмельницька.

«Зараз дві області перебувають на червоному рівні епіднебезпеки. Також Львівська, Вінницька, Волинська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Одеська, Сумська, Хмельницька, тобто ще 9 областей, найближчим часом будуть розглянуті на комісії ТЕБ та НС, будемо дивитися, яке рішення приймаємо з приводу введення чи невведення червоного рівня епіднебезпеки з урахуванням завантаженості ліжок для госпіталізації», - сказав Ляшко.

Пандемія коронавірусу: яких наслідків очікувати Україні у 2022 роціПіде на спад чи набере обертів? Яких наслідків слід очікувати українцям від пандемії коронавірусу у новому році – аналізував Олександр Радчук.

Міністр додав, що при цьому буде враховуватися завантаженість ліжок як для дорослих, так і для дітей, оскільки збільшується захворюваність на COVID-19 серед дітей порівняно з осінньою хвилею.

Нагадаємо, що минулої доби коронавірус в Україні виявили у 35 014 людей, зафіксовано 204 летальні випадки, 9894 пацієнти одужали.

Раніше Ляшко повідомив, що кількість інфікованих українців щотижня зростає приблизно на 50 відсотків. Проте збільшується кількість виписаних з лікарень пацієнтів.

Також, «помаранчева» зона карантину розширилася до 16 областей України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: