Кузін розповів, як зупинити поширення коронавірусу

Читать на русском
Кузін також зазначив, що посилений карантин торкнувся вже більшості областей України. Він не виключив, що цей список буде збільшуватися.

Зупинити поширення коронавірусу в Україні можна лише двома способами – вакцинація та карантин.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі телеканалу Дім.

Кузін також зазначив, що посилений карантин торкнувся вже більшості областей України. Він не виключив, що цей список буде збільшуватися. За його словами, сьогодні лише три регіони перебувають у «жовтій» зоні.

«Ми маємо два способи зупинити поширення коронавірусної хвороби. Перший та основний – вакцинація. Другий – посилення протиепідемічних заходів», – додав головний санітарний лікар.

Кузін нагадав, що станом на сьогодні в Україні 66% ліжок, виділених для лікування хворих на коронавірус, вже зайняті. У стаціонарах перебуває 41 331 пацієнт із COVID-19 та ще 6 тисяч осіб з підозрою на інфекцію.

Недоліки у комунікації: чи вдасться змінити ставлення до вакцинаціїПопри наявність вакцини та налагоджений процес щеплень, Україна показує одні з найгірших темпів вакцинації населення. За яких умов українці здатні змінити ставлення до вакцинації ‒ аналізував Олександр Радчук.

«Ми бачимо, що рівень госпіталізації продовжує зростати, але водночас продовжують зростати й темпи вакцинації. Тільки за минулий тиждень було зроблено 1,5 млн щеплень», - сказав він.

Кузін звернув увагу, що темпи вакцинації особливо зросли в регіонах, де впроваджено червоний рівень епіднебезпеки. Він закликав українців не чекати на посилення карантину, а робити щеплення від коронавірусу.

«Насамперед це потрібно, щоб зберегти своє життя та здоров'я, не дозволити хворобі відправити вас до реанімації. Вакцинація – це єдина можливість уникнути колапсу медичної системи», – резюмував головний санлікар.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що до «червоної» зони потрапили ще сім областей України. Там посилять карантин із 30 жовтня. Загалом «червоні» вже 15 областей.

Раніше голова МОЗ Віктор Ляшко доручив прискорити темпи вакцинації у країні. Минулої доби було зроблено 291 293 щеплення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: