Штам «Омікрон» виявили у 20 областях України ‒ Ляшко

Читать на русском

За інформацією чиновника, найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Житомирській, Чернівецькій, Тернопільській областях та Києві.
Кабмін

Штам коронавірусу «Омікрон» станом на понеділок, 31 січня, вже виявили у 20 областях.

Про це повідомив під час сьогоднішнього брифінгу голова МОЗ Віктор Ляшко.

За інформацією чиновника, найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Житомирській, Чернівецькій, Тернопільській областях та Києві.

31.01.2022 Брифінг міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка ситуації із поширенням COVID-19Міністерство охорони здоров'я України

Ляшко також повідомив, що за три останні тижні добова кількість виявлених випадків COVID-19 зросла в сім разів, а кількість госпіталізацій – вдвоє.

При цьому кількість нових зареєстрованих випадків за минулий тиждень знову майже подвоїлася порівняно з позаминулим: 194 тисячі проти 110 тисяч.

Найбільше збільшилася кількість випадків на території Житомирської області – вдвічі. Лідер приросту позаминулого тижня – Івано-Франківська область минулого тижня також мала приріст, але значно нижчий за +35,6%. Регіон перебуває у червоному рівні епіднебезпеки.

Сьогодні ми писали про те, що після вихідних зменшилася кількість хворих на коронавірус.

Також нагадаємо, що в МОЗ заявили, що в Україні вже почався спалах коронавірусу. У міністерстві вважають, що добові показники захворюваності на Омікрон будуть вищими, ніж у попередні хвилі, але рівень смертності нижчий.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: