Кількість хворих на COVID щотижня зростає майже вдвічі – Ляшко

Читать на русском
Кількість інфікованих українців щотижня зростає приблизно на 50 відсотків. Проте збільшується кількість виписаних з лікарень пацієнтів.
Віктор ЛяшкоФото Слово і діло

В Україні погіршується ситуація із коронавірусом. Кількість інфікованих щотижня зростає приблизно на 50%. Проте збільшується кількість виписаних з лікарень пацієнтів.

Про це заявив голова МОЗ Віктор Ляшко під час засідання Комітету з питань здоров'я нації у середу, 2 лютого, передає Укрінформ.

Від 39 до 52 тисяч нових інфікованих: НАН опублікувала прогноз щодо COVID на початок лютогоСпалах коронавірусу в Україні. У лютому кількість хворих на добу може підскочити до 52 тисяч. Такий прогноз НАН.

«За минулий тиждень, який закінчився у неділю, ми зареєстрували 194 125 випадків, це абсолютний тижневий показник числа хворих. З кожним тижнем ми бачимо зростання в районі 50%, тобто вдвічі зростає кількість випадків. Госпіталізації також розпочали зростання, за останній тиждень бачимо 20 292 госпіталізації», - сказав Ляшко.

Наразі, за словами міністра, у лікарнях із COVID перебувають 24 тисячі пацієнтів. Минулого понеділка, 24 січня, їх було 18 тисяч.

Водночас, за словами Ляшка, зростає і кількість пацієнтів, які виписані з лікарень після хвороби.

«За тиждень було виписано з лікарень 12 тис. людей. Це свідчить про те, що зменшується і тривалість перебування пацієнтів, які госпіталізовані з «Омікроном», – наголосив міністр.

Нагадаємо, в Україні на сьогодні дві області у «червоній» зоні, проте до неї можуть перейти ще шість.

У НАН прогнозували, що на початку лютого добовий приріст хворих може досягти 50 тисяч.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: