Очільниця кіберслужби США відвідає Європу після кібератак в Україні – CNN

Читать на русском
Заступник радника нацбезпеки з кібернетичних та нових технологій США Енн Нойбергер відвідає Європу цього тижня у зв'язку з нещодавніми хакерськими атаками в Україні.
Голос Америки

Заступник радника нацбезпеки з кібернетичних та нових технологій США Енн Нойбергер відвідає Європу цього тижня у зв'язку з нещодавніми хакерськими атаками в Україні.

Про це повідомляє видання CNN.

Енн Нойбергер планує обговорити з європейськими колегами засоби підтримки цифрового захисту України у разі російських кібератак.

Гібридні тактики дестабілізації: чого домагається Росія, організовуючи заворушенняПоліція затримала людей, які планували організувати заворушення у Києві. На що спрямовані такі протести та до чого вони можуть призвести – у матеріалі.

Відомо, що американська чиновниця відвідає Варшаву та Брюссель – вона проведе зустрічі з представниками НАТО та ЄС, щоб обговорити шляхи підвищення стійкості країни та Альянсу у кіберпросторі, включаючи стримування, зрив та реагування на подальшу агресію Росії проти України, сусідніх держав та у США.

Нойбергер також запланував зустрічі з представниками країн Балтії, Франції, Німеччини та Польщі, щоб забезпечити єдність дій союзників США у відповідь на будь-які кібератаки.

Візит глави кіберслужби США наголошує, що американські чиновники розглядають кіберпростір як потенційний фронт у будь-якому подальшому вторгненні в Україну з боку Росії.

Також нагадаємо, державним організаціям надсилають небезпечні електронні листи від імені НСЗУ.

Раніше ми писали про те, що в ніч проти 14 січня відбулася найбільша за чотири роки кібератака в Україні. Вона торкнулася низки урядових сайтів, а також портал «Дія». Дані українців, запевнили у СБУ, не постраждали.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: