У Держдепартаменті не підтвердили, що обрана кандидатура нового посла США в Україні

Читать на русском
У Держдепартаменті відмовилися підтвердити інформацію про призначення, але не виключили, що кандидатура буде оголошена вже найближчим часом
Держдепартамент СШАІА Regnum

Державний департамент США поки що не може офіційно підтвердити інформацію про те, що новим послом США в Україні (посада вакантна вже кілька років) стане нинішній посол США в Словаччині Бріджит Брінк.

Про це заявив на брифінгу речник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє Укрінформ.

«Я зараз не можу підтвердити це. Як Ви знаєте, номінації висуваються Білим домом», – сказав він, додавши з усім тим, що оголошення кандидатури посла США в Україні може відбутися вже найближчим часом.

Раніше видання Bloomberg повідомило, що президент США Джозеф Байден вже визначився з кандидатом на пост посла в Україні - ним стала Бріджит Брінк. Брінк є послом США в Словаччині з 2019 року, до цього вона працювала в Раді національної безпеки США.

Посада глави посольства США в Києві залишається вакантною з травня 2019 року, коли попередній посол Марі Йованович була відкликана до Вашингтона. Йованович отримала призначення в Україну у 2016 році ще за каденції 44-го президента США Барака Обами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: