Конфіскація квартири нардепа Волинця: апеляція ВАКС призначила засідання

Читать на русском
Апеляційна палата закінчила підготовчі дії з розгляду скарги антикорупційного прокурора на відмову конфіскувати майно члена парламенту.
Михайло Волинець

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призначила на 10 січня засідання з розгляду скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на рішення ВАКС, яким суд відмовився конфіскувати в дохід держави квартиру народного депутата від фракції «Батьківщина» Михайла Волинця.

Таке рішення 24 грудня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Проведення підготовчих дій по апеляційній скарзі прокурора на рішення Вищого антикорупційного суду від 21 жовтня 2021 року у цивільній справі за позовом прокурора до (Михайла Волинця – ред.) про визнання необґрунтованим активу та стягнення його в дохід держави - закінчити. Справу призначити до розгляду на 10 січня 2022 року на 09:30», – йдеться в рішенні.

Михайло ВолинецьНародний депутат України

Як відомо, колегія суддів ВАКС відмовилася стягувати в дохід держави та визнати необґрунтованим активом квартиру нардепа Волинця. Тому САП подала апеляційну скаргу.

Нагадаємо, САП подала позов про цивільну конфіскацію активу нардепа Волинця. Як там повідомили, прокурорами за сприяння Державного бюро розслідувань та з урахуванням повідомленої раніше у ЗМІ інформації зроблено висновок, що нардеп у 2020 році придбав трикімнатну квартиру в місті Києві за відсутності відомостей про те, звідки у нього з'явилося близько 3 млн грн. Саме такої суми йому не вистачало для купівлі, зважаючи на розмір законних доходів депутата.

Як пояснюють у прокуратурі, в разі доведення прокурором такої різниці відповідач у змагальному процесі в порядку цивільного судочинства муситиме довести законність походження коштів, використаних для придбання квартири, інакше її може бути стягнуто в дохід держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: