Комісія зриває оголошення переможця конкурсу на посаду керівника САП

Читать на русском
Конкурсна комісія не змогла набрати голосів за результати конкурсу на посаду головного антикорупційного прокурора і хоче перенести засідання.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

П'ятеро членів конкурсної комісії з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури двічі не стали голосувати за затвердження результатів конкурсу. Тим самим, комісія не визначила переможця.

Рішення про затвердження результатів підтримали чотири члени комісії від міжнародних організацій і один від Верховної ради – В'ячеслав Навроцький, повідомляє «Слово і діло».

«Затвердити такий результат конкурсу: Олександр Клименко 246 балів, Андрій Синюк – 229 балів. Затвердити наступний загальний рейтинг кандидатів на посаду заступника генпрокурора-керівника САП: Клименко перший місце, Синюк – друге місце. Рішення не набрало потрібної кількості голосів, воно не прийнято. Відібрати кандидатуру Клименка на посаду заступника генпрокурора-керівника САП. Відібрати кандидатуру Синюка на посаду заступника керівника САП», – оголосила голова комісії Катерина Коваль.

Нагадаємо, 20 грудня Окружний адміністративний суд ухвалив рішення, яким скасував порядок роботи конкурсної комісії на посади в САП. Однак воно не набуло чинності. В Офісі президента заявили, що це рішення не є перепоною для визначення переможця.

Тому конкурсна комісія сьогодні розпочала засідання. Паралельно з'явився повний текст рішення Окружного адмінсуду Києва. Він набуде чинності лише через 30 днів або аж після процедури оскарження.

Зазначимо, що це рішення ухвалив суддя ОАСК Олексія Огурцов, який є підозрюваним у справі про плівки нібито з кабінету голови суду Павла Вовка. Останній також отримав підозру в цій справі. Провадження стосується зловживань суду і створення злочинної організації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: