Німеччина допоможе Україні з будівництвом бункерів

Читать на русском
На тлі можливої ​​агресії Росії, Німеччина допоможе Україні з будівництвом бункерів та навчанням військових, але постачання озброєння не планується.
Нефть и Капитал

На тлі можливої ​​агресії Росії, Німеччина допоможе Україні з будівництвом бункерів та навчанням військових, але постачання озброєння не планується.

Про це повідомила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише Tages Schau.

Український редут: нові геополітичні виклики для ЄС та НАТОЩо означатиме для Європи повномасштабна війна в Україні та чи знайдуть запобіжники такого розвитку подій країни-учасниці НАТО – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Поворот зовнішньополітичного курсу в цьому питанні на 180 градусів має бути зроблений з повним усвідомленням і, перш за все, не має зачиняти двері для деескалації, які так несміливо відчиняються зараз», - сказала Бербок.

Чиновниця повідомила також, що Німеччина підтримує Україну у військовому відношенні.

Бербок згадала про постачання захисних шоломів, будівництво притулків та навчання українських солдатів.

При цьому вона відкинула звинувачення у тому, що допомога Україні була недостатньою. Міністр додала, що постачання 5 тисяч захисних шоломів, про яке було оголошено і яке іноді висміювалося, було здійснено на прохання України.

Раніше ми писали про те, що Німеччина не планує постачати озброєння Україні через побоювання, що це може призвести до ескалації конфлікту з Росією.

Також нагадаємо, що Німеччина зняла з розгляду питання про відключення Росії від SWIFT.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: