ВАКС знову продовжив слідство у справі члена Комісії з азартних ігор

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 21 березня строк розслідування справи за підозрою члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотереї Євгена Гетьмана в одержанні 90 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 20 січня ухвалив слідчий суддя ВАКС Олег Ткаченко, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС продовжив розслідування до 20 січня. Оскільки закінчується строк, то детектив НАБУ просив продовжити слідство, оскільки завершити його у встановлений строк не є можливим. За його словами, слідству необхідно ще одержати два висновки експертиз та провести допит деяких осіб.

«Клопотання детектива НАБУ – задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до 21 березня включно», – оголосив Ткаченко.

Як відомо, антикорупційний суд узяв Гетьмана під варту з альтернативою 5 млн грн застави. За підозрюваного ці гроші внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали члена Комісії з азартних ігор Євгена Гетьмана. За версія слідства, він вимагав та отримав 90 тис. дол. неправомірної вигоди від нібито представника приватного підприємця за прийняття Комісією рішення в його інтересах. Йшлося про визнання двох готелів в Чернігові та Запоріжжі такими, які можуть організовувати і проводити азартні ігри.

Як стверджував Гетьман у розмові з агентом НАБУ, він контролює апарат КРАІЛ, а також вже налагодив взаємодію і досяг домовленостей з іншими членами КРАІЛ, з якими вибудував взаємодію на комерційній основі та надав кожному з них неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів зі своїх особистих коштів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: