У Німеччині назвали ще одну причину відмови від поставок зброї Україні

Читать на русском
Німеччина не планує поставляти озброєння Україні через побоювання, що це може призвести до ескалації конфлікту з Росією.
Фото: dialog.ua

Німеччина не планує поставляти озброєння Україні через побоювання, що це може призвести до ескалації конфлікту з Росією.

Про це заявила глава Міноборони Німеччини Крістін Ламбрехт на пресконференції з британським колегою Беном Воллесом у Берліні, пише Європейська правда.

Німеччина заборонила Естонії передавати Україні озброєння німецького виробництваНімеччина вперто блокує всі спроби допомогти Україні зброєю з боку НАТО, попри те, що небезпека російського вторгнення на українські території визнається дуже високою

«Ми вважаємо, що це правильне рішення, бо боїмося, що це спричинить ескалацію конфлікту. Ми хочемо робити свій внесок іншим чином», - зазначила Ламбрехт.

За її словами, потрібно спробувати вирішити конфлікт у мирний спосіб.

«Відбулися переговори у Нормандському форматі. Є багато способів для мирного вирішення конфлікту, і на цьому ми маємо зосередитися, це те, що ми маємо робити», - сказала міністр.

Вона підтвердила, що Німеччина отримала запит про допомогу від України, у тому числі захисні жилети, «хоча це не ті цифри, які називалися».

Нагадаємо, до України прибула вже третя партія зброї із США. Загалом оборонну підтримку Україні надали сім країн. При цьому у США обіцяють «ще більше зброї» у разі ескалації конфлікту з РФ.

У Польщі поки ще ведуть консультації щодо поставок зброї в Україну.

У свою чергу, Німеччина погодилася передати Україні 5 тисяч військових касок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: