Верховний суд скасував рішення про притягнення до відповідальності судді ВАКС

Читать на русском
Велика палата розглянула і задовольнила скаргу антикорупційного судді на рішення дисциплінарного органу.

Верховний суд скасував рішення Вищої ради правосуддя про притягнення до відповідальності слідчого судді Вищого антикорупційного суду Тимура Хамзіна, якому винесли попередження за надання дозволу на обшук судді Окружного адміністративного суду Києва.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«27 січня Велика палата Верховного суду розглянула скаргу судді ВАКС Тимура Хамзіна на рішення ВРП від 4 березня 2021 року «Про залишення без змін рішення Третьої дисциплінарної палати ВРП від 13 січня 2021 року про притягнення судді Вищого антикорупційного суду Хамзіна Т.Р. до дисциплінарної відповідальності», – інформує суд.

Як стверджують у ВАКС, Велика палата скасувала рішення ВРП про винесення попередження судді антикорупційного суду Тимуру Хамзіну.

Нагадаємо, дисциплінарна палата ВРП притягнула суддю ВАКС Хамзіна до дисциплінарної відповідальності за те, що він нібито безпідставно надав детективам Національного антикорупційного бюро дозвіл на обшук у судді Окружного адміністративного суду міста Києва Володимира Келеберди.

Цей обшук детективи проводили у межах кримінального провадження за фактом можливого одержання Келебердою неправомірної вигоди за ухвалення рішення про поновлення на посаді директора організаційно-розпорядчого департаменту Державної фіскальної служби Олени Мазурової.

Вказану особу засудили у справі про надання 5 млн доларів неправомірної вигоди керівництву НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за закриття справи, де є підозрюваним колишній міністр екології Микола Злочевський. Водночас, за версією слідства, Злочевський також є організатором передачі цих коштів керівництву НАБУ і САП.

Раніше рішення дисциплінарної палати залишила без змін Вища рада правосуддя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: