Печерський суд зобов'язав Венедіктову перевірити законність розшуку Злочевського

Читать на русском
Столичний районний суд розглянув і задовольнив частково скаргу адвоката ексміністра на бездіяльність генпрокурора.
Печерський суд Києва

Печерський районний суд Києва зобов'язав генеральну прокурорку Ірину Венедіктову перевірити законність оголошення в міжнародний розшук колишнього міністра екології Миколи Злочевського у справі про 5 млн доларів хабаря керівникам НАБУ і САП.

Таке рішення 24 квітня ухвалила слідча суддя Олена Бусик, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, адвокат Злочевського Петро Бойко подав до генпрокурора Венедіктової клопотання щодо прийняття процесуальних рішень у кримінальному провадженні. Проте вона його не розглянула і тому адвокат подав скаргу до Печерського суду, в якій просив розглянути його клопотання та зобов'язати прокурорів Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу генпрокурора провести перевірку щодо необґрунтованості оголошення Злочевського у міжнародний розшук.

У документах адвокат Злочевського вказував, що його клієнт постійно проживає на Кіпрі та має громадянство Кіпру. Вивчивши скаргу, суддя Бусик її задовольнила частково, зобов'язавши Венедіктову доручити Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів ОГП здійснити перевірку щодо обґрунтованості оголошення Злочевського у міжнародний розшук.

«Зобов'язати генерального прокурора розглянути клопотання адвоката Бойка Петра Анатолійовича в інтересах (Миколи Злочевського – ред) на бездіяльність генпрокурора, яка полягає у нерозгляді клопотання щодо ухвалення процесуальних рішень у кримінальному провадженні та за результатами розгляду зобов'язати підпорядкованих прокурорів Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів ОГП провести перевірку щодо обґрунтованості оголошення (Миколи Злочевського – ред) у міжнародний розшук», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили Злочевському про підозру в організації надання $5 млн неправомірної вигоди їхнім керівникам за закриття справи про заволодіння рефінансуванням Національного банку Реал банком, де підозрюваним є й ексміністр екології. Пізніше його оголосили в розшук. Після цього Злочевського заочно взяли під варту. Нещодавно САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох інших фігурантів цієї справи.

До цього НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабаря Холодницькому і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 5 млн доларів. За версією слідства, зазначені особи намагалися підкупити керівників антикорупційних органів, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру Злочевському. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: