ВРП залишила без змін покарання для судді ВАКС, для іншого – скасувала

Читать на русском
Незалежний орган суддівського врядування залишив без змін рішення дисциплінарної палати про притягнення антикорупційного судді до відповідальності.
Вища рада правосуддяфото: прес-служба ВРП

Вища рада правосуддя залишила без дисциплінарне покарання у вигляді попередження слідчому судді Вищого антикорупційного суду Тимуру Хамзіну, а Вірі Михайленко – скасували.

Таке рішення 4 березня ухвалили члени органу, повідомляє «Слово і діло».

«Голосування завершено. 12 – за, 1 – проти. Рішення ухвалено. Вища рада правосуддя вирішила залишити без змін рішення третьої дисциплінарної палати ВРП про притягнення судді ВАКС Тимура Хамзіна до дисциплінарної відповідальності (про накладання дисциплінарного стягнення у вигляді попередження – ред.)», – оголосила ВРП.

Як відомо, дисциплінарна палата ВРП притягнула суддю ВАКС Хамзіна до дисциплінарної відповідальності за те, що він нібито безпідставно надав детективам Національного антикорупційного бюро дозвіл на обшук у судді Окружного адміністративного суду міста Києва Володимира Келеберди.

Цей обшук детективи проводили у межах кримінального провадження за фактом можливого одержання Келебердою неправомірної вигоди за ухвалення рішення про поновлення на посаді директора організаційно-розпорядчого департаменту Державної фіскальної служби Олени Мазурової.

Вказана особа також є підозрюваною у справі про надання 5 млн доларів неправомірної вигоди керівництву НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за закриття справи, де є підозрюваним колишній міністр екології Микола Злочевський. Водночас, за версією слідства, Злочевський також є організатором передачі цих коштів керівництву НАБУ і САП.

Водночас ВРП скасувала покарання для слідчої судді ВАКС Михайленко у вигляді попередження. Її притягнули до відповідальності за те, що вона нібито допустила порушення, коли надала дозвіл на заочне розслідування стосовно Злочевського у тій же справі про надання хабаря.

«Голосування завершено. 7 – за, 6 – проти. Рішення ухвалено. Вища рада правосуддя вирішила скасувати повністю рішення другої дисциплінарної палати ВРП про притягнення судді ВАКС Віри Михайленко до дисциплінарної відповідальності (про накладання дисциплінарного стягнення у вигляді попередження – ред.) і закрити дисциплінарне провадження», – оголосила ВРП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: