Торік НАЗК виявило недостовірні відомості у деклараціях на понад 1 млрд грн

Читать на русском
Протягом 2021 року Національне агентство з питань запобігання корупції провело перевірку 1026 декларацій та виявило недостовірні відомості на суму понад 1,2 млрд гривень.
Фото НАЗК

Протягом 2021 року Національне агентство з питань запобігання корупції провело перевірку 1026 декларацій та виявило недостовірні відомості на суму понад 1,2 млрд гривень.

Агентство виявило ознаки кримінальних правопорушень у 119 деклараціях. Зареєстровано 56 проваджень.

Нова податкова декларація: кому потрібно подавати та як правильно заповнюватиЩо змінилось у поданні декларації з 2022 року та як правильно її заповнювати, читайте в роз'ясненні «Слово і діло».

«У кожній третій декларації було виявлено порушення, які передбачають кримінальну або адміністративну відповідальність. Ознаки кримінальних правопорушень виявлені у 119 деклараціях. У деклараціях цих посадовців виявлено ознаки подання недостовірних відомостей на суму понад 1,1 млн гривень. Серед них – 2 судді КСУ та 19 нардепів», - інформує НАЗК.

Серед тих, у кого виявили недостовірні відомовті в декларації, найбільше – у нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука, на понад 73 мільйони гривень.

Матеріали про виявлені ознаки кримінальних правопорушень передані до НАБУ, Нацполіції, ДБР або Офісу генпрокурора. Усього зареєстровано 56 проваджень, зокрема стосовно судді КС, ВС та ВАКС, 14 нардепів та 5 депутатів облрад.

Нагадаємо, НАЗК скерувало до Офісу генпрокурора висновок стосовно нардепа Лероса.

Раніше в його декларації знайшли порушення. Як вказується у документі, нардеп Лерос задекларував 49 біткоїнів і 356 одиниць криптовалюти Ethereum, мінімальна вартість яких станом на 31 грудня 2020 року складає 46,29 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: