Суд не побачив недостовірностей в декларації ексзаступника міністра культури

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив порушень в діях колишнього заступника глави Мінкульту і тому закрив адміністративне провадження.
Володимир Шумілінфото: ua-times.com

Суд не побачив недостовірних відомостей в декларації колишнього заступника міністра культури, молоді та спорту Володимира Шуміліна і закрив провадження у зв'язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Таке рішення 26 листопада 2021 року ухвалила суддя Печерського районного суду Києва Світлана Шапутько, яке оприлюднили лише 12 січня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що Шумілін не вказав вартості п'яти земельних ділянок. Ідеться про чотири ділянки по 1200 квадратних метри в селі Жорнівка Києво-Святошинського району Київської області та ще одну площею 1198 кв. м у тому ж селі. Загалом вартість цієї землі становить 272 309 грн. Сам ексзаступник міністра підтвердив, що володіє цією землею і має документи.

Також політик забув про 48 609 грн доходу від громадської організації «Змінюємося разом» та грошові кошти на банківському рахунку в розмірі 271 944 грн. Тому, на думку НАЗК, відомості в декларації Шуміліна відрізняються від достовірних на суму 320 553 грн.

Однак, як встановила у засіданні суддя, з наданої в судовому засіданні інформації Приватбанку, на рахунку ексзаступника міністра не було коштів станом на 31 грудня 2020 року. А доходу у 48 609 грн недостатньо для адміністративної відповідальності.

«Провадження в справі про адміністративне правопорушення відносно (Володимира Шуміліна – ред.) за частиною 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення - закрити у зв'язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення», – йдеться в рішенні судді Шапутько.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що ексзаступник міністра інфраструктури Олег Ющенко не підтвердив купівлю біткоїнів. Також Нацагентство вважає, що колишній заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Олексій Лисюк не задекларував своїх боргів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: