НАЗК скерувало до Офісу генпрокурора висновок стосовно нардепа Лероса

Читать на русском
Антикорупційне агентство склало висновок про знайдені порушення в декларації члена українського парламенту і скерувало його в органи.
Гео Леросфото: УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції склало і скерувало до Офісу генерального прокурора обґрунтований висновок про виявлення порушень у декларації народного депутата України Гео Лероса.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у прес-службі НАЗК.

«Національне агентство склало і скерувало до Офісу генерального прокурора обґрунтований висновок про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-2 ККУ, в діях народного депутата Гео Лероса», – зазначили в Нацагентстві.

Раніше НАЗК знайшло порушення в декларації нардепа Лероса. Як вказується у документі, нардеп Лерос задекларував 49 біткоїнів і 356 одиниць криптовалюти Ethereum, мінімальна вартість яких станом на 31 грудня 2020 року складає 46,29 млн грн.

Гео ЛеросНародний депутат України

Сам політик пояснив, що придбав цю валюту ще у 2015-2016 роках і не пам'ятає точної дати, а отримав її у власність на флеш-накопичувачі. Однак, уже після подачі декларації за 2020 рік, а саме 19 вересня 2021 року, він подарував цю криптовалюту своєму братові і вніс це як видатки у вигляді повідомлення про майнові зміни.

Але НАЗК не взяло це пояснення до відома, оскільки виглядає дивним той факт, що Лерос подарував свою криптовалюту після отримання запиту від Нацагентства. У цьому запиті орган просив надати пояснення щодо криптовалюту та надати документальне підтвердження факту власності на неї.

Також нардеп не надав НАЗК підтверджуючої інформації про розміщення цієї криптовалюти в блокчейні за її індивідуально визначеної публічної адресою (адресою гаманця). За словами Нацагентства, Лерос так і не надав публічної адреси, що унеможливлює факт підтвердження власності криптовалютою.

Нагадаємо, НАЗК скерувало до Офісу генпрокурора висновок стосовно нардепа від фракції «Європейської солідарності» Микола Княжицького. Раніше орган дізнався, що політик не задекларував 1,2 млн грн застави, внесеної за підозрюваного.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: