У яких країнах зафіксували штам «Омікрон»

Читать на русском

В Україні нині штам коронавірусу «Омікрон» підтвердили у 17 областях, водночас він не домінує. Загалом він доволі швидко поширюється світом і вже зафіксований у більшості країн. Від яких країн ВООЗ отримала інформацію про наявність штаму, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

За даними щотижневого епідеміологічного зведення ВООЗ, станом на 18 січня штам «Омікрон» поширився на 169 країн та територій.

Цей тип коронавірусу виявили у Європі, Азії, Північній та Південній Америці, Африці та Австралії.

«Омікрон» також зафіксували й в Україні. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко наголосив, що за минулий тиждень госпіталізовано понад 15 тис. осіб, що майже на 50% менше, ніж за такої ж кількості нових випадків при штамі «Дельта» восени минулого року.

За даними МОЗ, у заражених «Омікроном» найчастіше спостерігаються такі симптоми:

  • нежить,
  • головний біль,
  • втома,
  • чхання,
  • біль у горлі.

У відомстві додали, попри те, що симптоми «Омікрону» здаються схожими на застуду, новий штам може спричинити госпіталізацію та летальні наслідки.

Штам вірусу дістався також наших найближчих сусідів (Чехії, Польщі, Молдови, Росії, Білорусі, Словаччини та Румунії).

Водночас щодо кількох країн ВООЗ отримала інформацію про наявність штаму з неофіційних джерел та перевіряє її достовірність. Йдеться, зокрема, про Албанію, Болівію, Боснію і Герцеговину, Болгарію, Конго, Кот-д'Івуар, Габон, Гамбію, Гондурас, Лаос, Монголію, Чорногорію, Північну Македонію, Румунію, Ліхтенштейн, Сербію та Танзанію.

Також у кількох країнах штам було виявлено вперше (станом на 18 січня). Це Ангілья, Бутан, Киргизстан, Папуа-Нова Гвінея та Суринам.

Нагадаємо, у Всесвітній організації охорони здоров’я допустили, що пандемія коронавірусу може піти на спад після хвилі «Омікрону».

За словами директора представництва ВООЗ у Європі, спад захворюваності розпочнеться протягом найближчих тижнів чи місяців.

Також раніше ми писали, чим чергова хвиля COVID-19 відрізняється від попередніх та коли буде пік захворюваності.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: