У ВООЗ спростували інформацію про те, що пандемія коронавірусу закінчиться на штамі Омікрон

Читать на русском
За словами представників ВООЗ, припущення, що на омікрон-штамі пандемія закінчиться, не відповідає дійсності
Ілюстративне фотоReuters

У Всесвітній організації охорони здоров'я спростували інформацію про те, що омікрон-штам коронавірусу - це останній штам і на ньому пандемія коронавірусу закінчиться.

Про це повідомляється на сайті ООН.

За словами представників ВООЗ, припущення, що на омікрон-штамі пандемія закінчиться, не відповідає дійсності - при нинішньому рівні поширення коронавірусу нічого не варто виключати. За останній тиждень захворіло 19 млн осіб (+20%) і це тільки офіційна статистика захворюваності. 45 тисяч осіб за цей же тиждень померло - також за офіційними даними.

Пандемія коронавірусу: як у 2022 році розвиватиметься ситуація в Україні та світіЯк розвиватиметься пандемія ковіду у 2022 році. Головними загрозами є вакцинна нерівність та поява нових штамів.

«Омікрон продовжує свою ходу по планеті... У деяких країнах пік захворюваності, можливо, пройдений, і це вселяє надію на те, що найгірше позаду. Але жодна країна ще не може вважати, що небезпека минула. Омікрон, можливо, в середньому і викликає менш важкі форми інфекції, проте помилково вважати його менш небезпечним. Подібне ставлення негативним чином позначається на заходах з боротьби з пандемією і може коштувати нам втрачених життів» - заявив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус.

У ВООЗ вважають, що для багатьох країн стане критичним наступний тиждень - тоді буде ясно, чи впоралися вони з омікрон-штамом, або їх медична система не витримує навантаження.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ стверджували, що спалах коронавірусу може скоро завершитися. Гостра фаза пандемії, можливо, закінчиться вже у 2022 році.

У ВООЗ запевняють, що з часом пандемія коронавірусу перейде у фазу ендемії. Однак це може статися тільки при достатньому рівні вакцинації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: