Хвиля «Омікрону»: у МОЗ прогнозують мільйон інфікованих українців за лютий

Читать на русском
Штам Омікрон в Україна. Санітарний лікар розповів про прогноз - майже 60 тисяч хворих на добу та мільйон заражених у лютому 2022 року.
Ігор Кузінфото Радіо Свобода

В Україні найближчим часом може бути близько 60 тисяч хворих на новий штам коронавірусу на добу. А за лютий перехворіти на «Омікрон» може 1 мільйон українців.

Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю виданню LIGA.net, опублікованому у п'ятницю, 21 січня.

Чергова хвиля COVID-19: чим вона відрізняється від попередніх та коли буде пік захворюваностіЧим нова хвиля коронавірусу відрізнятиметься від попередньої та коли може бути пік захворюваності, читайте у матеріалі.

«За попередніми розрахунками, представленими Радою національної безпеки та оборони, 59 тисяч людей може інфікуватися щодня, сумарно близько 1 млн українців за лютий може захворіти. Я назвав би це досить оптимістичними прогнозами», - сказав Кузін.

Він зазначив, що добовий приріст кількості хворих на штам коронавірусу «Омікрон» значно перевищить максимуми хвилі «Дельта».

«Пікові показники захворюваності, за прогнозами РНБО – десь 20-25 лютого. Але наскільки швидким буде спадання, наскільки швидко буде саме ця хвиля запускатися і в яких регіонах поки що рано говорити», - сказав санлікар.

Кузін додав, що, за американськими прогнозами, які роблять для України, пікові показники захворюваності очікуються також приблизно на середину лютого. Водночас, швидкий спад хвилі прогнозують до 1 квітня.

«По суті, це хвиля на півтора місяці максимум», - підсумував він.

Нагадаємо, минулої доби в Україні виявили понад 20 тисяч нових випадків COVID. Напередодні глава МОЗ Віктор Ляшко оголосив про початок нового спалаху коронавірусу.

Раніше у МОЗ назвали області України, де вже підтверджено «Омікрон». Також українцям розповідали про найчастіші симптоми цього штаму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: