Спалах Омікрону: столична влада закликала перевести працівників на дистанційку

Читать на русском
Через стрімке збільшення кількості випадків коронавірусу влада Києва закликала роботодавців перевести співробітників на дистанційний режим роботи.
bigkyiv.com.ua

Через стрімке збільшення кількості випадків коронавірусу влада Києва закликала роботодавців перевести співробітників на дистанційний режим роботи.

Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко у коментарі журналістам, інформує пресслужба КМДА у п'ятницю, 21 січня.

«Місто радить роботодавцям за можливості перевести працівників на дистанційний режим роботи. У разі, якщо це неможливо, необхідно провітрювати приміщення якнайчастіше, стежити за дотриманням маскового режиму та соціальної дистанції», – сказала чиновниця.

Чергова хвиля COVID-19: чим вона відрізняється від попередніх та коли буде пік захворюваностіЧим нова хвиля коронавірусу відрізнятиметься від попередньої та коли може бути пік захворюваності, читайте у матеріалі.

За словами Старостенко, у столиці, як і по всій Україні, фіксується стрімке збільшення захворюваності на коронавірус, що змушує максимально посилити контроль за дотриманням карантину в місті.

«Ми бачимо, що в Україні вже почалася нова хвиля пандемії коронавірусу, адже кількість нових випадків захворюваності на COVID-19 стрімко зростає. І Київ не стане винятком. Тому ми маємо бути напоготові та максимально запобігти поширенню вірусу серед мешканців міста», - зазначила Старостенко.

Вона зазначила, оскільки новий штам Омікрон дуже контагіозний, особливо в закритих приміщеннях, то знизити ризик інфікування можна, лише дотримуючись основних санітарних правил: маскового режиму, дистанції та гігієни рук.

Раніше у МОЗ повідомили, що Україні найближчим часом може бути близько 60 тисяч хворих на новий штам коронавірусу на добу. А за лютий перехворіти на «Омікрон» може 1 мільйон українців.

Нагадаємо, минулої доби в Україні виявили понад 20 тисяч нових випадків COVID. Напередодні глава МОЗ Віктор Ляшко оголосив про початок нового спалаху коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: