У Страсбурзі розпочинає роботу зимова сесія ПАРЄ: порядок денний

Читать на русском
З понеділка, 24 січня, у Страсбурзі розпочинається робота зимової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка триватиме до 28 січня.
ua.news

З понеділка, 24 січня, у Страсбурзі розпочинається робота зимової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка триватиме до 28 січня.

Про це повідомляє сайт Ради Європи.

На порядку денному дебатів зимової сесії значаться наступні питання:

  • про ненависть до ЛГБТІ-спільнот у Європі та можливі порушення їхніх прав на Південному Кавказі;
  • про футбольне управління – бізнес та цінності – за участю президента ФІФА Джанні Інфантіно;
  • про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального та роль ЗМІ у кризові часи.

Політичні підсумки для України: які наслідки мали головні події 2021 року«Слово і діло» згадує, якими були головні політичні події 2021 року в Україні та які наслідки вони мали.

Зимова сесія ПАРЄ триватиме у гібридному форматі, частина делегацій візьме участь у засіданні онлайн. Зокрема, Україну на сесії ПАРЄ безпосередньо представлятимуть лише п'ять делегатів із 27, решта будуть присутніми онлайн. Обмеження кількості учасників пов'язані з карантинними нормами.

Делегація України в ПАРЄ планує оскаржити повноваження російської делегації та повноваження депутата Держдуми РФ Петра Толстого як віце-президента ПАРЄ.

Також на відкритті сесії Асамблея обере свого нового президента на 2022 рік. 26 членів Асамблеї з різних національних делегацій ПАРЄ висунули кандидатуру Марії Мезенцевої, яка є керівником Постійної делегації Верховної ради України у ПАРЄ, віце-президентом політичної групи EPP/CD.

На сесії перед парламентаріями виступить голова Президентства Боснії та Герцеговини Желько Комшич та генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич. Окрім того, Асамблея проведе обмін думками з італійським представництвом у Комітеті міністрів.

27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту - відзначатиметься спеціальним заходом, зокрема за участю міністра національної освіти, молоді та спорту Франції Жана-Мішеля Бланкера, а також виступами та відеозверненнями від тих, хто вижив. Після заходу відбудуться дебати щодо Огляду викладання історії у країнах Європи.

Також на порядку денному сесії:

  • дебати щодо Пакту ЄС про міграцію та притулок з погляду прав людини;
  • прав дитини з погляду демократичної участі та дій щодо кліматичних змін;
  • насильницьких сутичок на території Ради Європи та функціонування демократичних інституцій у Вірменії.

Нагадаємо, у понеділок, 27 вересня, у Страсбурзі стартувала осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, яка тривала до 30 вересня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: