Сійярто поскаржився ПАРЄ на український «Миротворець»

Читать на русском
Розповідаючи про ситуацію з правами угорців в Україні, Сійярто виділив Миротворець, як окрему проблему.
Петер Сійярто24 канал

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто продовжує скаржитися на український сайт «Миротворець», куди потрапляють особи, які діють проти України. Цього разу угорський міністр почав розповідати, що провенгерським діячам, які потрапили на сайт, загрожує розправа.

Про це Сійярто заявив під час дебатів у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), повідомляє «Європейська правда».

Розповідаючи про ситуацію з правами угорців в Україні, Сійярто виділив «Миротворець», як окрему проблему.

«Миротворець - список ворогів, які повинні бути покарані... Я і сам в цьому списку, але для мене це не проблема, мене захищає контртерористична служба Угорщини. Але ті, хто живуть в Україні, мають більше підстав боятися», - заявив він.

Як приклад Сійярто навів ситуацію з євродепутатом з Берегового Андрією Бочкої, яка нібито побоюється приїжджати в Україну через те, що потрапила на «Миротворець».

Нагадаємо, що в лютому 2021 року Європейський Комісар від Угорщини Олівер Варгеї під час засідання Ради асоціації Євросоюз-Україна намагався його зірвати - так, угорець вимагав внести до протоколу засідання слова про нібито утиск прав національних меншин в Україні (маючи на увазі угорців Закарпаття), а також вимагав заборонити сайт «Миротворець».

Раніше Європейський парламент закликав Україну заборонити діяльність сайту «Миротворець», на якому публікуються особисті дані людей, запідозрених в антиукраїнській діяльності. Заклик міститься в резолюції Європарламенту по Україні від 11 лютого 2021 року.

Сайт «Миротворець» був створений у 2014 році. До його бази даних потрапляють особи, викриті у протиправних діяннях проти України, її національної безпеки та державності. Самі засновники сайту вимагають розглядати свої публікації, як офіційні заяви про правопорушення зазначених у базі даних персон.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: