Сьогодні стартує осіння сесія ПАРЄ: одне з питань ситуація в Криму

Читать на русском
У понеділок, 27 вересня, у Страсбурзі стартує осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Вона проходитиме в очно-дистанційній формі до 30 вересня.

У понеділок, 27 вересня, у Страсбурзі стартує осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Вона проходитиме в очно-дистанційній формі до 30 вересня.

Як пише Радіо Свобода, серед тем, які пропонують обговорити на дебатах, є політичне переслідування Росією корінних народів Криму.

Викрадення і арешти: в Кремлі почали мстити за «Кримську платформу»Об'єктом помсти за організовану платформу стали кримські татари, які потрапили під арешт за надуманими звинуваченнями.

Напередодні Україна подала запит на проведення таких дебатів. Його надіслали після нової хвилі обшуків, затримань і арештів кримських татар на півострові. Серед заарештованих — кримськотатарський активіст і політик Наріман Джелял.

Серед інших запитів - проведення термінових дебатів щодо ситуації в Афганістані, посилення міграційного тиску на кордонах Латвії, Литви і Польщі з Білоруссю, новий проект протоколу до Конвенції Ради Європи про кіберзлочинність.

також має відбутися обговорення на тему гуманітарних наслідків конфлікту між Вірменією та Азербайджаном.

Окрім того, Асамблея обговорить питання про гендерну представленість у своїх лавах, а також керівні принципи щодо парламентських імунітетів, якими користуються члени Парламентської асамблеї.

Нагадаємо, парламентська асамблея Ради Європи 23 червня ухвалила резолюцію про права кримських татар в окупованому Росією Криму, яка, зокрема, містить «чіткі сигнали про необхідність дотримання прав кримських татар в окупованому Криму».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: