Європарламент присудив опозиціонеру Навальному премію Сахарова

Читать на русском
Премію Сахарова затвердив Європарламент у 1988 році. Її вручають людям, які зробили винятковий внесок у боротьбу за права людини по всій Землі.

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який наразі перебуває в СІЗО, отримав головну премію Євросоюзу в сфері прав людини

Європарламент присудив Навальному премію імені Сахарова «За свободу думки», йдеться на офіційному сайті організації.

Кандидатура Навального була запропонована Європейською народною партією, яка є найбільшою фракцією в Європарламенті. Депутати ЄНП назвали російського опозиціонера «головним політичним опонентом» президента Росії Володимира Путіна.

Премію Сахарова затвердив Європарламент у 1988 році. Її вручають людям, які зробили винятковий внесок у боротьбу за права людини по всій Землі. Премія була названа на честь радянського правозахисника і дисидента Андрія Сахарова.

Розмір премії, що присуджується Європарламентом, становить 50 000 євро.

Нагадаємо, 17 вересня на засіданні РНБО було схвалено рішення запровадити санкції проти семи співробітників ФСБ через отруєння Навального.

Навальний впав у кому 20 серпня 2020 року. Тоді він втратив свідомість під час перельоту з Томська до Москви. Він був госпіталізований до лікарні в Омську. При цьому російські лікарі не виявили отрути в організмі політика і спростували версію отруєння.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: