В Австрії запропонували виключити ПП-2 із пакету антиросійських санкцій

Читать на русском
У разі вторгнення Росії в Україну Євросоюз швидко схвалить пакет санкцій проти Москви. Але ці обмеження не мають стосуватися імпорту газу та ПП-2.
Радіо Свобода

У разі вторгнення Росії в Україну Євросоюз швидко схвалить пакет санкцій проти Москви. Але ці обмеження не мають стосуватися імпорту газу та ПП-2.

На цьому наголосив сьогодні міністр закордонних справ Австрії Олександр Шалленберг, повідомляє Kurier.

Уроки русофобії від Володимира Путіна. Колонка Леоніда ШвецяДо Володимира Путіна в Україні позитивно ставляться 15 відсотків опитаних. Це чимало, зважаючи на восьмий рік війни.

«Ми в Європі певною мірою залежимо від енергоносіїв із Росії. Ми не зможемо змінити це за одну ніч, якщо нам знадобиться тепло та електрика», - сказав він.

Він також назвав «абсурдною» натовську «загрозу» Москві.

«Хто вторгся в Осетію, Абхазію, Придністров'я, Донбас, Крим? Не ми», - сказав він. Таким чином, у разі вторгнення в Україну Володимиру Путіну доведеться зважати на великі економічні та фінансові санкції».

«У разі ескалації буде дуже чітка, недвозначна і швидка відповідь», - повідомив він.

На думку очільника МЗС Австрії, неприйнятними є вимоги Росії виключити вступ України до НАТО та вивести військових НАТО з країн-членів.

«Ніхто не може зазирнути Путіну в голову. Ми готові до відкритого діалогу з Росією на рівних», - зазначивши, що можливо лише без ультимативного тону.

Раніше ми писали про те, що британський уряд розпочав роботу над новими санкціями, які мають послабити російську економіку, якщо Кремль розпочне вторгнення в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: