Москва пригрозила Україні «захистом своїх громадян» на Донбасі

Читать на русском
Росія назвала мешканців Донбасу російськими громадянами та заявила, що Україна нібито може влаштовувати провокації на Донбасі.
facebook.com/RusArmscontrol

Росія назвала мешканців Донбасу «російськими громадянами» та заявила, що Україна нібито може влаштовувати провокації на Донбасі.

Про це заявив керівник делегації РФ на переговорах у Відні з питань військової безпеки та контролю над озброєннями Костянтин Гаврилов.

У Росії пригрозили, що «не поставляться з терпінням», якщо Україна або західні країни «влаштовуватимуть провокації на Донбасі проти російських громадян».

«Все чітко було з'ясовано, і сказано, і попереджено. Ми терпіти не будемо, коли атакуватимуть наших громадян», – розповів Гаврилов.

Уроки русофобії від Володимира Путіна. Колонка Леоніда ШвецяДо Володимира Путіна в Україні позитивно ставляться 15 відсотків опитаних. Це чимало, зважаючи на восьмий рік війни.

За його словами, Київ і західні країни намагаються прикрити можливі провокації з боку України, звинувачуючи Росію в намірі вторгнутися.

Нагадаємо, 22 січня в Міністерстві закордонних справ Великобританії заявили, що Росія вже сформувала склад «окупаційного проросійського уряду» для України, який прийме владу в Києві після того, як російські війська окупують країну. Згідно з британськими даними, до його складу увійшли українські опозиційні проросійські політики, а також чиновники часів Януковича, які переховуються у РФ.

У Міністерстві закордонних справ Росії прокоментували інформацію зовнішньополітичного відомства Великобританії. Там назвали цю заяву «фейком і дезінформацією».

Натомість джерела американського ЗМІ, поінформовані про розвідувальні дані, підтвердили, що США володіють подібними до Великобританії даними про плани Кремля щодо України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: