Дії Росії мотивують сусідні з нею країни до вступу у НАТО – Кулеба

Читать на русском
Дмитро Кулеба переконаний, що агресивна риторика та дії Росії сприяють вступу до НАТО сусідніх країн.
Українська правда

Дмитро Кулеба переконаний, що агресивна риторика та дії Росії сприяють вступу до НАТО сусідніх країн.

Про це очільник МЗС України розповів виданню Bild.

Він зауважив, що протягом десятиліть Росія створювала пояс конфліктів уздовж своїх кордонів і в тій чи іншій формі підривала безпеку майже всіх сусідніх країн.

Очільник українського МЗС наголосив, що парадокс у тому, що саме дії Росії мотивують сусідні з нею країни прагнути колективної безпеки в НАТО. Він підкреслив, що рішення про вступ України до НАТО ухвалюють виключно сама Україна та 30 держав-членів Альянсу.

«Україна свій вибір давно зробила. Ми прагнемо вступити до НАТО. Це записано у Конституції та Стратегії зовнішньополітичної діяльності. Більшість українців підтримують цей курс і підтримка продовжує зростати. НАТО – це оборонний альянс, і він не тягне жодної країни до свого складу примусово» – додав Кулеба.

Нагадаємо, у Росії після того, як переговори з представниками США і НАТО в Женеві не прийшли до якогось влаштовує обидві сторони підсумку, очікують письмових відповідей на російські пропозиції з безпеки.

Раніше в Білому домі заявили, що російському президенту Володимиру Путіну потрібно зробити вибір між продовженням дипломатичних переговорів і санкціями, які введуть проти Росії. Від вибору Росії залежатиме подальша доля України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: