МЗС вимагає спростування заяви командувача ВМС Німеччини щодо Криму

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України вважає категорично неприйнятними висловлювання командувача Військово-морських сил Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха щодо втрати Україною тимчасового окупованого Криму.
Укрінформ

Міністерство закордонних справ України вважає категорично неприйнятними висловлювання командувача Військово-морських сил Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха щодо втрати Україною тимчасового окупованого Криму.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«Кримський півострів може бути втрачений лише в уяві німецького віцеадмірала. Крим неодмінно повернеться завдяки наполегливим зусиллям України та її партнерів, які виявлятимуть рішучість в протидії державі-агресору», – зазначив Ніколенко.

У зв’язку з цим МЗС вимагає роз’яснення з боку німецького уряду, як слова командувача ВМС корелюються з послідовною підтримкою Німеччиною Кримської платформи.

Анексія Криму: які санкції Україна вводила після окупації півостроваПісля анексії Криму Україна ввела санкції проти тисячі фізичних та юридичних осіб, деяких авіакомпаній і країн.

Ніколенко зазначив, що у МЗС були особливо здивовані почути сентименти пана Шенбаха про необхідність відновлення діалогу з Росією. Він наголосив, що ці слова прозвучали у той час, коли кількість жертв російської агресії вже перевищила 14 тисяч, понад стотисячна армія Росії вишикувалася вздовж українського державного кордону.

Ніколенко також наголосив й на тому, що на території самої Німеччини російські спецслужби знищують політичних опонентів, проводять дезінформаційні кампанії та намагаються втручатися у внутрішні справи.

«Навіть намагання зрозуміти Путіна з боку командувача ВМС Німеччини повинно мати свої моральні, політичні та безпекові межі. У цьому випадку ці межі грубо порушені. Вимагаємо публічного спростування висловлювань командувача ВМС з боку уряду Німеччини, які підважують суверенітет та територіальну цілісність України і підривають зусилля із деескалації безпекової ситуації в Європі», – додав речник МЗС.

Нагадаємо, командувач військово-морських сил Німеччини, віцеадмірал Кай-Ахім Шенбах заявив, що окупований Росією Крим нібито ніколи не повернеться до складу України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: