Глава ВМС Німеччини заявив, що Україні не вдасться повернути Крим

Читать на русском
Командувач військово-морських сил Німеччини, віцеадмірал Кай-Ахім Шенбах заявив, що окупований Росією Крим нібито ніколи не повернеться до складу України.
Фото DPA

Командувач військово-морських сил Німеччини, віцеадмірал Кай-Ахім Шенбах заявив, що окупований Росією Крим нібито ніколи не повернеться до складу України.

Про це він заявив під час конференції Індійського інституту оборонних досліджень імені Манохара Паррікара.

За словами Кай-Ахіба Шенбаха, Крим нібито є втраченим для України. Він вважає, що окупація частини території є перешкодою для членства в НАТО для України та Грузії. Віцеадмірал переконаний, що цю ситуацію не можна порівнювати зі вступом балтійських країн до Альянсу, оскільки на той момент вони були суверенними.

Анексія Криму: які санкції Україна вводила після окупації півостроваПісля анексії Криму Україна ввела санкції проти тисячі фізичних та юридичних осіб, деяких авіакомпаній і країн.

«Звичайно, ми не можемо погодитися з тим, що робить Росія, і в Чечні, і в інших точках, ситуація в яких мала б бути вирішена. І так, це також стосується того, що сталося в Україні. Кримський півострів втрачений. Він ніколи не повернеться. Це факт. І ми маємо зрозуміти, що політичні питання – це фактичні питання», – заявив Шенбах.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо персональних економічних санкцій проти російських підприємств та організацій, а також австрійського архітектурного бюро, яке побудувало проект опери в окупованому Севастополі.

Додамо, Кремль здійснює активні заходи зі зміни складу населення на окупованому півострові. Правозахисники закликають розслідувати демографічну ситуацію в Криму. Правозахисники вважають, що стратегічне завдання Російської Федерації – змінити склад населення півострова. Один з напрямків – це переміщення мілітаризованого населення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: