Разумков висловився з приводу законопроєкту про тероборону

Читать на русском
Закон про тероборону не повинен призвести до формування містечкових підрозділів, вважає спікер ВР Дмитро Разумков.
фото УНІАН

Законопроєкт про основи національного опору, який передбачає розвиток територіальної оборони, повинен мати запобіжники, щоб не допустити утворення містечкових підрозділів.

Таку думку висловив голова Верховної ради Дмитро Разумков у четвер, 10 червня, на брифінгу у Львові на заводі «Електронмаш».

Глава комітету ВР розповів, скільки треба коштів на створення територіальної оборониВ Україні планують створити територіальну оборону. Глава комітету Верховної ради розповів, скільки коштів піде на її створення

«Я нормально ставлюся до територіальної оборони. Це може бути ефективним механізмом, але також ми повинні закласти запобіжники, щоб ми не отримали якихось містечкових підрозділів, які будуть діяти не в інтересах української держави», - сказав Разумков.

Він додав, що на пленарному засіданні народні депутати розглядатимуть як законопроект президента про територіальну оборону, який рекомендує ухвалити профільний комітет ВР, так і альтернативний.

Нагадаємо, Верховній раді рекомендують ухвалити законопроєкти президента Володимира Зеленського №5558 і №5557 про збільшення чисельності Збройних сил і про основи національного опору.

Таке рішення виніс комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки напередодні.

Наприкінці травня Зеленський вніс обидва ці законопроекти в парламент.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: