Росія намагається змінити склад населення Криму – правозахисники

Читать на русском
Кремль здійснює активні заходи зі зміни складу населення на окупованому півострові. Правозахисники закликають розслідувати демографічну ситуацію в Криму.
Укрінформ

Кремль здійснює активні заходи зі зміни складу населення на окупованому півострові. Правозахисники закликають розслідувати демографічну ситуацію в Криму.

Про це заявила керівниця Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

Правозахисники вважають, що стратегічне завдання Російської Федерації – змінити склад населення півострова. Один з напрямків – це переміщення мілітаризованого населення.

«Мова йде про військових, також про силові структури. Більш того, оскільки Росія формально вважає це своєю територією, то вони переміщуються вже не як у відрядження, а на постійну роботу, тобто переміщуються вже зі своїми сім’ями. Якщо мова йде про одного ефесбешника, то насправді можемо множити на три, бо він, наприклад, приїжджає з дружиною та дитиною», – зазначила Скрипник.

Анексія Криму: яких економічних збитків зазнала УкраїнаЕксперти оцінили загальні втрати України від окупації Криму в 135 млрд доларів. Детальніше – на інфографіці.

Наразі в Росії триває пропаганда і пряма реклама переїжджати до Криму. Скрипник наголошує на важливості розслідування демографічної ситуації на анексованому півострові.

Нагадаємо, Генасамблея ООН схвалила оновлену резолюцію щодо ситуації з правами людини у тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим.

Як повідомили у МЗС, цього року дипломатам «вдалося внести в текст відповідальність Росії за дотримання прав кримських татар як корінного народу Криму, а також вимогу скасувати вироки, винесені заочно щодо лідерів кримськотатарського народу та кримських татар».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: