Хабар голові суду на Донеччині: суд просить притягнути до відповідальності захисників

Читать на русском
Антикорупційний суд визнав неповажними причини неявки двох захисників обвинувачених у справі про надання неправомірної вигоди керівнику суду.

Вищий антикорупційний суд просить розглянути питання відповідальності двох захисників, обвинувачених у справі про одержання неправомірної вигоди головою Дружківського міського суду Донецької області Геннадієм Молібогою.

Таке рішення 20 грудня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС розділив дві справи Молібоги, в одній з яких обвинувачують Валерія Мелкумяна та Андрію Ладу у дачі хабарів, а в іншій – самого голову Дружківського міськсуду та прокурора Дружківського відділу Краматорської місцевої прокуратури Василя Ягупця. На кілька засідань 29 листопада і 3 грудня адвокати обвинувачених Мелкумяна та Лади не з'явилися на засідання. Тому суд визнав причини їхньої неявки неповажними.

«Визнати неповажними причини неприбуття захисника Пархети А.А. у судове засідання, призначене на 3 грудня 2021 року». Визнати неповажними причини неприбуття захисника Музики О.Б. у судові засідання, призначені на 29 листопада та 3 грудня 2021 року», – йдеться в рішенні.

Також судді звернулися до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури міста Києва з порушенням питання дисциплінарної відповідальності захисників.

За версією обвинувачення, у грудні 2017 року голова Дружківського міського суду Донецької області Молібога отримав від прокурора місцевої прокуратури Ягупця неправомірну вигоду за ухвалення ним рішення про непритягнення двох інших осіб Лади і Мелкумяна (від яких власне і отримав кошти для передачі судді) до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, справи судді Молібоги передали до антикорупційного суду. Раніше суд передав першу його справу в іншу область. Пізніше, САП направила до суду другу справу Молібоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: