НАБУ і САП повідомили про нову підозру судді Молібогу

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про нову підозру керівнику одного з міських судів Донеччини.
суддя Геннадій Молібогафото: ВРП

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у недостовірному декларуванні судді Дружківського міського суду Донецької області Геннадію Молібоги за новим епізодом.

Про це журналісту «Слово і Діло» повідомили джерела в органах.

За інформацією співрозмовників, Молібога не вніс до електронної декларації за 2015 рік інформацію про земельні ділянки в Донецькій області, які перебували у його власності.

В межах цієї справи детектив НАБУ просив суд застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави, проте суд задовольнив клопотання частково. Так, Молібогу відпустили під особисте зобов'язання, поклавши на нього такі обов'язки: прибувати за кожним викликом і повідомляти про зміну свого місця проживання.

Як відомо, в першій справі обвинувачують Молібогу та адвоката Ігоря Сєрікова в одержанні неправомірної вигоди. Як відомо, за версією слідства, вони отримали неправомірну вигоду за винесення рішення про непритягнення фізичної особи до адміністративної відповідальності.

В іншій справі крім Молібоги обвинувачують Валерія Мелкумяна, відносно якого складали протокол про адміністративне правопорушення, прокурора Дружківського відділу Краматорської місцевої прокуратури Василя Ягупця, а також Андрія Ладу.

Нагадаємо, справи судді Молібоги передали до антикорупційного суду. Раніше суд передав першу його справу в іншу область. Пізніше, САП направила до суду другу справу Молібоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: