САП скерувала до суду другу справу щодо судді Молібоги

Читать на русском
Антикорупційні прокурори скерували до суду справу щодо дружківського судді та прокурора за отримання хабара.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження за обвинуваченням голови Дружківського міського суду Донецької області Геннадія Молібоги та місцевого прокурора Василя Ягупця.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву САП.

«14 січня Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою до суду скерований обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо голови Дружківського міського суду Донецької області та прокурора Дружківського відділу Краматорської місцевої прокуратури Донецької області», – інформують у прокуратурі.

У коментарі журналісту «Слова і Діла» прокурор САП Андрій Касьян повідомив, що цю справу скерували до Ізюмського міськрайонного суду Харківської області. Як відомо, до цього суду скерували першу хабарну справу Молібоги за рішенням Верховного суду.

За версією слідства, в грудні 2017 року прокурор Ягупець, використовуючи службові знайомства, запропонував і надав неправомірну вигоду Молібозі за ухвалення ним рішення про непритягнення двох інших осіб (від яких, власне, й отримав кошти для передачі судді) до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 130 КУпАП за керування транспортним засобом у стані сп'яніння.

Крім того, в цьому провадженні встановлене недостовірне декларування суддею Дружківського міськсуду Донецької області. Як встановило слідство, Молібога приховав у електронних деклараціях факт придбання та користування ним автомобілями Porschje Cayenne та Audi Q7.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила його від здійснення правосуддя до набуття чинності вироком або закриття справи. Раніше НАБУ повідомило про підозру спільнику Молібоги – місцевому прокурору. Пізніше його відсторонили від посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: