Суд передав справу Молібоги до іншої області

Читать на русском
Суд підтримав клопотання заступника Назара Холодницького про передачу справи щодо донецького судді до сусідньої області.

Суд передав кримінальне провадження за підозрою судді Дружківського міського суду Донецької області Геннадія Молібоги в отриманні неправомірної вигоди на розгляд суду в Харківській області.

Таке рішення ухвалив Верховний суд за результатами розгляду клопотання заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимира Кривенка, повідомляє «Слово і Діло».

Клопотання мотивоване тим, що досудове розслідування в цьому провадженні здійснювала САП, яка 7 серпня скерувала обвинувальний акт у порядку ст. 291 КПК до Солом'янського районного суду міста Києва. Разом із тим, оскільки Молібога є суддею Дружківського міського суду Донецької області й інкриміноване йому діяння вчинив у приміщенні цього суду, то згідно з ч. 2 ст. 32 КПК, кримінальне провадження має розглядати суд іншої адміністративно-територіальної одиниці, найбільш територіально наближеній до Дружковського міськсуду. Так, Кривенко просить Верховний суд вирішити питання про передачу кримінального провадження до Барвінківського районного суду Харківської області.

Своєю чергою адвокати Молібоги просили відмовити в його задоволенні.

Вивчивши клопотання, суд задовольнив його частково. Оскільки в Барвінківському райсуді працюють двоє суддів, що недостатньо для створення складу колегії для розгляду кримінального провадження. Як вказують судді, найбільш територіально близьким судом іншої адміністративно-територіальної одиниці, де може бути розглянуте це кримінальне провадження, з урахуванням чисельності суддів, є Ізюмський міськрайонний суд Харківської області.

Нагадаємо, судді Молібозі обмежили терміни ознайомлення з другою хабарною справою. Також Вища рада правосуддя відсторонила його від здійснення правосуддя до набуття чинності вироком або закриття справи. Раніше суд обмежив Молібозі терміни ознайомлення з першою справою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: