Розстріли на Майдані: ДБР встановило першого вбитого активіста

Читать на русском

Довгий час першим убитим активістом Майдану вважався Сергій Нігоян, який загинув вранці 22 січня 2014 від пострілу свинцевою картеччю в районі стадіону Динамо.
Еспресо

У ДБР встановили ім'я першого вбитого активіста на Майдані у 2014 році – експертиза підтвердила, що першою жертвою став львів'янин Юрій Вербицький, а не Сергій Нігоян, як вважалося раніше.

Про це сьогодні заявив заступник голови управління ДБР у справах Майдану Артем Яблонський на пресконференції «8-а річниця вбивства перших Героїв Небесної Сотні та фактичний початок російської агресії».

Український кризовий медіа-центрUkraine Crisis Media Center Online

«Проблемним питанням є розкриття перших трьох убивств. Тут є спірне питання з урахуванням судово-медичних експертиз. На даний момент, хто є першим убитим за часом, – це Юрій Вербицький чи Сергій Нігоян за часом... Але, за останніми даними, це Вербицький. Тобто Нігоян, (Михайло, - ред.) Жизневський та (Роман, - ред.) Сеник - це три вбивства, які не розкриті, але слідчими ДБР активізовано роботу за цим напрямком», - зазначив Яблонський.

Восьма річниця Майдану: що тепер із євроінтеграційними обіцянками політиківВосьма річниця початку Революції гідності буде 21 листопада. Слово і діло пропонує подивитися, що тепер із обіцянками політиків щодо євроінтеграції.

Довгий час першим убитим активістом Майдану вважався Сергій Нігоян, який загинув вранці 22 січня 2014 від пострілу свинцевою картеччю в районі стадіону Динамо.

Нагадаємо, ДБР завершило розслідування щодо розстрілів на Майдані щодо «банди Януковича». Матеріали виробництва налічують понад 1500 томів.

Раніше Януковичу оголосили про нову підозру.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: