В Угорщині назвали умову для підтримки вступу України до НАТО

Читать на русском
Угорщина підтримає вступ України до НАТО, якщо вона позбудеться недоліків, пов'язаних з дотриманням прав етнічних угорців.
zaxid.net

Угорщина підтримає вступ України до НАТО, якщо вона позбудеться недоліків, пов'язаних з дотриманням прав етнічних угорців.

Про це сказав міністр закордонних справ Угорщини Петр Сійярто, пише ТАСС.

Кулеба назвав умову, за якої Угорщина може підтримати вступ України в НАТОУгорщина повернеться до підтримки України в НАТО лише після розв'язання суперечливих питань.

«Українцям треба провести ряд серйозних змін, якщо вони серйозно думають про євроатлантичну інтеграцію. Про одну таку сферу я скажу конкретно: це повага прав національних меншин, тому що в України тут багато недоліків», - зазначив він.

За його словами, Будапешт не задоволений ситуацією з правами етнічних угорців в Україні.

«Їх права на освіту рідною мовою, на її використання в адміністрації, в культурі і релігії порушуються. Закон, який забороняє особам з подвійним громадянством займати громадські посади, є антидемократичним. Ми розуміємо, з якими викликами стикається Україна, її боротьбу за суверенітет і територіальну цілісність, але ми ніколи не приймемо такого підходу до національних меншин», - додав Сійярто.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Угорщина продовжить блокувати інтеграцію України до НАТО через мовний закон, який позбавляє етнічних угорців права на навчання в старших класах рідною мовою.

Також Байден дуже скептично оцінив перспективу вступу України до НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: