Справа Гандзюк: Мангера знову залишили під вартою

Читать на русском
Суд залишив під вартою ексголову Херсонської облради Владислава Мангера, якого звинувачують у організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк.
фото РБК-Україна

Київський апеляційний суд залишив під вартою екс-главу Херсонської обласної ради Владислава Мангера, якого закидають організацію нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

Про це повідомили у пресслужбі суду.

Покарати винних: яка доля обіцянок політиків після резонансних злочинівПісля резонансних злочинів, на кшталт замаху на Сергія Шефіра, політики зазвичай обіцяють покарати винних. Чим це закінчується – в матеріалі.

«За результатами апеляційного розгляду постанову Дніпровського районного суду міста Києва від 7 грудня 2021 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 7 грудня 2021 року Дніпровський районний суд Києва продовжив арешт колишньому керівнику Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру та колишньому помічнику депутата Олексію Левіну до 4 лютого 2022 року без визначення розміру застави.

Прокуратура просить призначити Мангеру та Левіну покарання у вигляді 12 років ув'язнення.

Напад на активістку Катерину Гандзюк стався влітку 2018 поблизу її будинку в Херсоні. Дівчину облили концентрованою сірчаною кислотою. За кілька місяців вона померла у лікарні.

Слідство встановило, що того літа Олексій Левін отримав замовлення від голови Херсонської облради Владислава Мангера на організацію нападу на Гандзюк, яка нібито заважала Мангеру впроваджувати схеми незаконного вирубування лісу, а також підривала його авторитет в області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: