Справа Гандзюк: США закликали владу України притягнути вбивць до відповідальності

Читать на русском
Американські дипломати зазначають, що Гандзюк боролася з корупцією і віддала своє життя за демократичну та процвітаючу Україну.
фото з відкритих джерел

Сьогодні, 31 липня, третя річниця нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк. США закликають українську владу встановити справедливість і притягнути вбивць до відповідальності.

Про це йдеться у зверненні посольства США в Україні.

Американські дипломати зазначають, що Гандзюк боролася з корупцією і віддала своє життя за демократичну та процвітаючу Україну.

«Ми продовжуємо підтримувати український народ у його вимозі справедливості для Гандзюк. Ми закликаємо владу притягнути вбивць до відповідальності», - сказав у відеозверненні прес-аташе посольства США в Україні Деніел Лангенкамп.

Павловський зізнався в причетності до нападу на Катерину ГандзюкОдин з фігурантів справи про вбивство Катерини Гандзюк звернувся до суду з проханням затвердити угоду про визнання вини.

Нагадаємо, що напад на активістку Катерину Гандзюк відбувся влітку 2018 року, її облили концентрованою сірчаною кислотою. За кілька місяців вона померла. На сьогодні покарання відбувають виконавці злочину. Владислав Мангер виступає у цій справі як замовник вбивства.

Раніше ми повідомляли, що Київський апеляційний суд відхилив скарги захисту підозрюваних у справі про напад на активістку Катерину Гандзюк Владиславу Мангеру та Олексію Левіну.

Також, в кінці червня Дніпровський районний суд Києва продовжив утримання під вартою Мангера і Левіна до 28 серпня без визначення розміру застави.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: