Роковини смерті Гандзюк: у США закликали покарати винних

Читать на русском
4 листопада, у третю річницю смерті активістки Катерини Гандзюк, у США закликали притягнути до відповідальності осіб, які стоять за нападом.

4 листопада, у треті роковини смерті активістки Катерини Гандзюк, у США закликали притягти до відповідальності осіб, які стоять за нападом.

Про це повідомляє посольство США в Україні.

«Згадуємо громадянську правозахисницю та антикорупційну активістку Катерину Гандзюк у третю річницю її смерті. Ми вшановуємо її відвагу і відданість і закликаємо владу притягнути до відповідальності всіх тих, хто стоїть за нападом, який забрав її життя», - заявили в посольстві.

Покарати винних: яка доля обіцянок політиків після резонансних злочинівПісля резонансних злочинів, на кшталт замаху на Сергія Шефіра, політики зазвичай обіцяють покарати винних. Чим це закінчується – в матеріалі.

Нагадаємо, що напад на активістку Катерину Гандзюк стався влітку 2018 року, її облили концентрованою сірчаною кислотою. За кілька місяців вона померла. На сьогодні покарання відбувають виконавці злочину. Владислав Мангер виступає у цій справі як замовник убивства.

Раніше ми повідомляли, що Київський апеляційний суд відхилив скарги захисту підозрюваних у справі про напад на активістку Катерину Гандзюк Владиславу Мангеру та Олексію Левіну.

Також, наприкінці червня Дніпровський районний суд Києва продовжив утримання під вартою Мангера та Левіна до 28 серпня без визначення розміру застави.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: