У справі сина екснардепа Шпака змінять суддів

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив заяви про відвід суддів від розгляду справи колишнього очільника національної акціонерної компанії.
Микола Шпак

Вищий антикорупційний суд відвів двох суддів від розгляду кримінального провадження за обвинуваченням колишнього голови правління НАК «Украгролізинг», сина екснародного депутата Василя Шпака Миколи у зловживаннях на майже 5 млн грн.

Таке рішення 19 січня ухвалив ВАКС, повідомили «Слово і діло» у прес-службі суду.

«У справі постановлена ухвала про відвід суддів Олійник О.В., Хамзіна Т.Р. від участі в цьому кримінальному провадженні (заяви суддів про самовідвід та прокурора про відвід за частиною 1 статті 76 КПК)», – сказала керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Згідно з ч. 1 ст. 76 КПК України, суддя, який раніше брав участь у справі під час досудового розслідування, не може розглядати провадження по суті.

Нагадаємо, за версією слідства, у 2013 році ексголова «Украгролізингу» Шпак за домовленостями із керівником одного з підприємств, яке контролювалося його близькими родичами, Костянтином Руських уклав договір позики. На підставі цього договору частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до НАК «Украгролізинг», а була використана в інтересах підконтрольних голові правління «Украгролізингу» та його близьким родичам юридичних осіб.

Як відомо, ексголову правління «Украгролізинг» Миколу Шпака та його батька, колишнього народного депутата Василя Шпака судять у Вищому антикорупційному суді за розтрату та заволодіння майже 115 млн грн «Украгролізингу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: