НАБУ скерувало до суду справу про розтрату 115 мільйонів гривень «Украгролізингу»

Читать на русском
НАБУ завершило досудове розслідування в рамках кримінального провадження щодо розтрати та заволодіння майном НАК Украгролізинг.

Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування в рамках кримінального провадження щодо розтрати та заволодіння майном Національної акціонерної компанії «Украгролізинг» у розмірі майже 115 мільйонів гривень.

Головним підозрюваним є колишній глава «Украгролізингу», екс-народний депутат Микола Шпак, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Голова правління НАК «Украгролізинг» Микола Шпак звинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, а його батько Василь Шпак, який є організатором корупційної схеми, – за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України», – зазначили в Бюро.

За інформацією прес-служби, Микола Шпак та його батько незаконно заволоділи 114,92 млн гривень, які належали «Украгролізингу».

«2 липня обвинувальний акт було скеровано до Печерського районного суду м. Києва. Наразі суддя має визначити дату першого засідання з розгляду справи», – додали в НАБУ.

Нагадаємо, що матеріали цього кримінального провадження були передані до НАБУ Генеральною прокуратурою України 13 травня 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: