НАБУ і САП вручили підозру ексголові «Украгролізингу»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили підозру колишньому керівнику національної акціонерної компанії у зловживаннях.
Микола Шпакфото: latifundist.com

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому голові правління НАК «Украгролізинг» та його спільнику у зловживанні службовим становищем, наслідком чого стало завдання 4,9 млн грн шкоди державним інтересам.

Про це повідомляють прес-служби НАБУ і САП.

За інформацією «Слово і діло», про підозру повідомили екскерівнику «Украгролізингу» Миколі Шпаку.

«15 червня детективи Національного бюро за процесуального керівництва САП повідомили колишньому голові правління ДПАТ «НАК» «Украгролізинг» та його спільнику, екскерівнику приватної компанії, про підозру у зловживаннях, наслідком яких стало завдання 4,9 млн грн шкоди державним інтересам», – інформує бюро.

У САП додали, що наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. За версією слідства, у 2013 році Шпак за домовленостями із керівником одного з підприємств, яке контролювалося його близькими родичами, уклав договір позики. На підставі цього договору частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до НАК «Украгролізинг», а була використана в інтересах підконтрольних голові правління «Украгролізингу» та його близьким родичам юридичних осіб.

Як відомо, ексголову правління «Украгролізинг» Миколу Шпака та його батька, колишнього народного депутата Василя Шпака судять у Вищому антикорупційному суді за розтрату та заволодіння майже 115 млн грн «Украгролізингу». Наступне засідання у справі призначене на 17 червня.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру дніпровській судді, яка погоріла на хабарі. Пізніше їй обрали запобіжний захід.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: