Антикорупційний суд не об'єднав справи екснардепа Шпака та його сина

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув питання об'єднання двох кримінальних провадження стосовно колишнього депутата та його сина.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд не об'єднав кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього народного депутата Василя Шпака зі справою стосовно його сина Миколи про зловживання на НАК «Украгролізинг».

Таке рішення 5 січня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС розглядає справу за обвинуваченням ексголови правління Украгролізингу Миколи Шпака та його пособника Костянтина Руських у зловживаннях на майже 5 млн грн. Також суд досліджує докази у справі екснардепа Шпака та його сина, яким інкримінують розтрату та заволодіння майже 115 млн грн «Украгролізингу». Тож суд дослідив питання об'єднання справ, але відмовився це зробити.

«Відмовити в об'єднанні кримінального провадження за обвинуваченням (Миколи Шпака та Костянтина Руських – ред.) та кримінального провадження за обвинуваченням (Миколи Шпака та Василя Шпака – ред.)», – ідеться в рішенні.

Тож судді передали справи Миколи Шпака та Руських до канцелярії Вищого антикорупційного суду для здійснення автоматизованого розподілу судової справи.

Нагадаємо, за версією слідства, у 2013 році ексголова «Украгролізингу» Шпак за домовленостями із керівником одного з підприємств, яке контролювалося його близькими родичами, Костянтином Руських уклав договір позики. На підставі цього договору частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до НАК «Украгролізинг», а була використана в інтересах підконтрольних голові правління «Украгролізингу» та його близьким родичам юридичних осіб.

Як відомо, ексголову правління «Украгролізинг» Миколу Шпака та його батька, колишнього народного депутата Василя Шпака судять у Вищому антикорупційному суді за розтрату та заволодіння майже 115 млн грн «Украгролізингу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: