САП скерувала до суду справу сина екснардепа Шпака

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт за обвинуваченням сина колишнього депутата.
Микола Шпак

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови правління НАК «Украгролізинг», сина екснародного депутата Василя Шпака Миколи про зловживання на майже 5 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт у справі щодо зловживань колишнього голови правління ДПАТ «НАК «Украгролізинг» та керівника приватної юридичної особи», – інформує прокуратура.

На сьогодні досудове розслідування закінчено, обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, за версією слідства, у 2013 році ексголова «Украгролізингу» Шпак за домовленостями із керівником одного з підприємств, яке контролювалося його близькими родичами, уклав договір позики. На підставі цього договору частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до НАК «Украгролізинг», а була використана в інтересах підконтрольних голові правління «Украгролізингу» та його близьким родичам юридичних осіб.

Як відомо, ексголову правління «Украгролізинг» Миколу Шпака та його батька, колишнього народного депутата Василя Шпака судять у Вищому антикорупційному суді за розтрату та заволодіння майже 115 млн грн «Украгролізингу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: