Антикорупційний суд відмовився закривати справу президента МАУ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання захисника обвинуваченого про закриття кримінального провадження.

Вищий антикорупційний суд відмовився закрити кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього генерального директора державного аеропорту «Бориспіль», а нині президента авіакомпанії МАУ Євгена Дихне та начальниці служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесі Левочко у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення 14 грудня 2021 року ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат Дихне просив закрити справу в частині укладення одного з договорів оренди, які фігурують у справі. Підставою він вказав існування постанови у схожій справі про закриття провадження. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заперечував проти задоволення клопотання, оскільки справи не є ідентичними. До того ж, Національна поліція розслідувала провадження з порушенням підслідності, оскільки розмір збитків у справі підслідний НАБУ.

«У задоволенні клопотання захисника (Євгена Дихне – ред.), адвоката Носова О.С., про закриття кримінального провадження в частині укладення попереднього договору оренди у зв'язку з існуванням нескасованої постанови про закриття кримінального провадження, – відмовити», – йдеться в рішенні.

Як відомо, за версією слідства, Дихне у змові з начальницею служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесею Левочко зловживав службовим становищем на користь двох компаній, а саме: «Артерія Груп» та «Кофе Бар Плюс». Метою цих зловживань було надання їм переваги в одержанні приміщень в оренду на 3-му поверсі терміналу D аеропорту «Бориспіль» за заниженою вартістю, без конкурсу та в обхід законній процедурі. За підрахунками органів правопорядку, дії підозрюваних привезли до понад 16,5 млн грн збитків держбюджету та аеропорту «Бориспіль».

Водночас сторона захисту вважає, що в діях обвинуваченого Дихне немає складу злочину, оскільки за вказаними фактами вже розслідувалася справа іншим органом правопорядку і була закрита саме з таких підстав. До того ж, як вважає сторона, аеропорт «Бориспіль» не є потерпілою стороною, збитків йому не завдано.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу президента МАУ. Раніше «Слово і діло» розповідало деталі цієї справи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: